KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursuna Nasıl Başvuru Yapılır
Maddi durumum kendi iş yerimi kurmama yeterli fakat kaliteli bir girişimci olmak istiyorum diyorsanız işte KOSGEB ve İŞKUR ‘un birlikte düzenlemiş olduğu girişimcilik eğitim programları. Siz de KOSGEB’den 150 bin TL’ye kadar çok avantajlı kredilerden yararlanabilirsiniz. Yeni çıkan kanuna göre ayrıca, KOSGEB kredilerinde önceden dükkan açma şartı da kaldırıldı.
Girişimcilik Eğitim Programı Nedir?
Girişimcilik Eğitim Programı kuruma kayıtlı olan kişilerin kendilerini yetiştirmeleri ve işletmelerini geliştirmeleri için KOSGEB ve İŞKUR ‘un birlikte hazırladıkları destek geliştirme hizmetidir.
Girişimcilik Eğitim Programı dâhilinde temel plan küçük ve orta işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi olan “KOSGEB” ile Türkiye İŞKUR bünyesi “İŞKUR “ un projeleriyle uygulamalı girişimcilik eğitim sisteminde kabul edilen esaslar bünyesinde gerçekleştirilmiştir.
Girişimcilik Eğitim Planının Süresi Ne Kadardır?
Temel seviye girişimcilik eğitimi, uygulamalı atölye çalışmalarından oluşmaktadır ve en az süre 32 saattir. Bu da ortalama olarak 3 gün sürmektedir. Bazı yerlerde 4 gün de sürebilir.
Girişimcilik Eğitim Programından Yararlanma Şartları
- İŞKUR ‘a kayıtlı olmak
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- Girişimcilik Eğitim Programından daha önce faydalanmış olmamak
- İş ve meslek danışmanlığı hizmetinden faydalanmış bulunmak
İŞKUR ‘a kayıtlı olanlar ve işletmesini geliştirip büyütmek isteyen iş yeri sahiplerine de Girişimcilik Eğitim Semineri verilmektedir.
Girişimcilik Eğitim Programlarında Karşılaşabileceğiniz Giderler
Girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayıp kredi alanları bu kredilerini aşağıdaki alanlarda kullanabilirler. Bunlar;
- Katılımcının zaruri giderleri
- İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Prim
- Genel Sağlık Sigortası Primleri
Girişimcilik Eğitim Kurslarının Faydası Nedir?
Yeni iş yeri açmak ve geliştirmek isteyen iş yeri sahipleri devletten hibe almak ya da anlaşmalı bankalardan faizsiz krediden yararlanmak için iş yeri sahipleri Girişimcilik Eğitim Kurslarına katılmaktadırlar. Devlet kaliteli girişimciler oluşturmayı hedeflemekte ve hibe söz konusu olduğunda kurslara katılanlara öncelik vermektedir. Girişimcilik seminer programları ile verilen hibeler bilinçli girişimcilere verilerek kredilerin heba edilmemesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda bilinçli girişimci olarak iş yeri nasıl açılır, nerede açarsam müşteri potansiyelim artar, işyeri kurmak için ne kadar bütçe gerekli gibi sorulara net çözüm aramalıdır.
Başvuru Yeri Ve Zamanı
Türkiye’de 81 ilde mevcut bulunan İŞKUR’a istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek kazandırma destek hizmetinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.