İşyeri Açmak İsteyenlere Kredi Veren Bankalar 2020
Kendi iş yerlerini açmak isteyenlerin kredi talepleri gerek devlet kurumları, gerekse birçok banka tarafından karşılanmaktadır. KOSGEB devlet desteği sağlayarak işyeri açmak isteyenlere destek olurken, kamu ve özel birçok banka da bu yönde önemli destekler sağlamaktadır. İşyeri açma kredisi adı altında tüketiciye kredi alma imkânı sağlayan bankalar arasında
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- İş Bankası
- QNB Finansbank
- Yapı Kredi Bankası
- Denizbank
- Halk Bankası
- Odeabank
- Garanti Bankası
- Şekerbank
- Anadolu Bank yer almaktadır.
Her biri farklı vade ve faiz oranlarıyla işyeri açma kredisi sağlayan bankalar özellikle kampanya dönemlerinde oldukça cazip teklifler sunmaktadır.
İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?
İşyeri açma kredisini en uygun koşullarda alabilmek için mutlaka bir ön hazırlık yapmak ve ihtiyaç duyulan kredi miktarı, ödenebilecek taksit tutarı ve vade seçeneklerini belirlemiş olmak gerekir. Ayrıca, İşyeri kredisine başvurmadan önce açmayı planladığını iş yerinin faaliyet alanına, sektörün özelliklerine ve yapmış olduğunuz iş planına uygun olarak sermaye gereksiniminizi net bir şekilde hesaplamış olmalısınız.
Yapacağınız hesaplamalarda aylık işletme, kira, maaş ve diğer giderler ve kredi geri ödemesi için ayıracağınız bütçeyi belirlemiş olmanız gerekir. İşyeri kredisi birçok farklı bankadan kolaylıkla temin edilebilen bir finansal üründür, ancak krediyi almak gibi herhangi bir aksaklığa meydan vermeden geri ödemek de ticari gelecek adına oldukça önemlidir.
Kredi Almayı Düşündüğünüz Bankaların Kampanyalarını İnceleyin
İşyeri kredisi alarak işinizi kurmayı planlıyorsanız, yapmanız gereken ilk iş, işinize dair işletme giderlerini hesaplamak ve elde ettiğiniz verilere uygun bankalardan kredi talebinde bulunmak olmalıdır.
Bankalar ile yapacağınız kredi görüşmelerinde en uygun şartlarda kredi sağlayan bankalar arasından tercih yapmalı, ilerleyen dönemlerde oluşabilecek olumsuz piyasa koşullarını göz önünde bulundurarak olabildiğince kısa vadeli kredi seçeneklerine yönelmelisiniz. Aksi takdirde ilerleyen dönemlerde yaşanacak bir ekonomik darboğaz sebebiyle işyerinizi önemli oranda zarar görerek kapatmak zorunda kalabilirsiniz.
Kredi görüşmelerinde muhtemel tüm hesaplamaları yaparak, ileriki dönemlerde yaşanabilecek zorluklarda taksit ödemelerinde ne tür esneklikler sağlanabileceği hakkında bilgi edinin. Ayrıca borç yapılandırma olanakları, gecikme faizi, kredi işlem ve dosya masraflarıyla ilgili bilgi edinerek elde ettiğiniz alternatifleri karşılaştırın.
QNB Finansbank
QNB Finansbank tarafından iş yeri açmak amacıyla kredi başvurusunda bulunmak için banka şubelerinde bireysel başvuru yapabilir veya QNB Finansbank internet şubeleri vasıtasıyla kredi çekme talebinde bulunabilirsiniz. Başvurunuz ardından banka tarafından tarafınıza belirlenen limitler dâhilinde 150,000 TL ye kadar ticari kredi sunumu yapan banka, farklı ödeme planlarına sahip bulunan farklı ürünler sunmaktadır.
- Spot Krediler
- Rotatif krediler
- Taksitli ticari kredi
- Iskonto krediler
- Yatırım kredileri QNB Finansbank tarafından işyeri açmak veya işini genişletmek isteyenlere yönelik olarak verilen kredi ürünleridir.
QNB Finansbank üzerinden kullanmak istediğiniz kredi türüne göre farklı vade ve limitlerle sunulan kredilerin faiz oranları da değişkenlik göstermektedir.
Vakıfbank
Vakıfbank ticari faaliyette bulunmak amacıyla nakit talebinde bulunan müşterilerine finansal döngülerine uygun ödeme seçenekleriyle kredi imkânı sunmaktadır. Dükkân açmak amacına yönelik kredi veren bankalar arasında bulunan Vakıfbank, başvuru sahibinin ödeme kabiliyetine göre değişkenlik gösterebilen taksit tutarları ve ödemesiz dönemlerle cazip fırsatlar sunmaktadır.
Vakıfbank’tan ihtiyaçlarınıza uygun miktarlarda kredi çekebilmek için KOBİ olmanız, aylık cironuzun çekeceğiniz krediyle uyumlu olması ve kredi sicilinizin temiz olması gibi şartlar göz önünde bulundurulmaktadır.
Şekerbank
Kafe, restoran, lokanta ve benzeri iş yerlerinin nakit ihtiyaçlarını karşılayan Şekerbank, 0,79 faiz oranıyla 3 aya kadar geri ödemesiz kredi desteği sağlamaktadır. Üst limiti 750 bin TL olarak belirlenen kredinin geri ödemesi aylık eşit taksitler halinde yapılabildiği gibi, 3 ayda bir ödeme şeklinde de yapılabilmektedir. Birinci yıldan sonra kredi kullanan iş yeri sahiplerine taksit erteleme imkânı da sunan banka, farklı dönemlerde yaptığı kampanyalarla farklı kredi ürünlerini kullanıma sunmaktadır.
Albaraka Türk
Franchising yöntemini kullanarak kendi iş yerini açmak isteyenlere kredi desteği sağlayan Albaraka Türk, işyeri açma kredisinin yanı sıra, Besin Toptancı Kredisi, KOBİ Destek Kredisi, borçlandırma, diş doktoru destek kredisi ve dış ticaret destek paketleri gibi farklı finansal ürünleri kullanıma sunmaktadır.
KOSGEB ve Banka Destekli Yeni İş Yeri Açma Kredileri
İşyeri açmak için destek başvurusu yapılabilecek kurumlardan biri olan KOSGEB, başvuru yapan kişiler verdiği 32 saat süreli ücretsiz kurslara katılım sağlayarak sertifika sahibi olanlara kredi verme konusunda kolaylık sağlamaktadır. Başvuru sahipleri açmak istedikleri işle ilgili tüm bilgileri barındıran projeler hazırlamakta ve edinmiş oldukları sertifika ile kredi başvurusunda bulunabilmektedir.
Kabul gören projelere ilk etapta 50.000 TL hibe kredisi sağlayan KOSGEB, kredinin yetersiz olması durumunda 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi vermektedir.
KOSGEB tarafından kullanılan kredi desteğinin yetersiz kalması durumunda ise, KOSGEB onaylı projelere bankalar da destek sağlayarak yüksek miktarlarda kredi taleplerini karşılamaktadır. Vakıfbank, QNB Finansbank, İş Bankası, Halk Bank, Ziraat Bankası gibi birçok banka KOSGEB tarafından onaylanmış olan projelere nakit desteği sağlayan bankalar arasında yer almaktadır.
Yeni iş yeri açma fikriyle yola çıkanların akılda tutmaları gereken en önemli husus, ister devlet, ister özel bankalardan temin edilen kredilerin ihtiyaçlara göre belirlenmesi ve önceden belirlenmiş projeler doğrultusunda kullanılmasına özen gösterilmesi olmalıdır.